Враца с рейсове на "Ер Франс"

Враца с рейсове на "Ер Франс" | StandartNews.com

Автобуси на националния авиопревозвач на Франция, ползвани на летището в Белгия, ще сменят тролейбусите във Враца. Превозните средства вече са в града и предстои да бъдат регистрирани. Автобусите, които са втора ръка, са в отлично състояние. От летището в Белгия, където са превозвали пътниците на "Ер Франс", до Враца пристигнали на собствен ход. Общината се сдоби с тях заради предстоящо спиране на тролейбусния транспорт в града.

Тролеите няма да превозват граждани, тъй като едно от ключовите кръстовища в града ще бъде затворено за около месец заради проекта за водния цикъл на Враца. За да не остава градът без обществен транспорт, от местната управа осигуриха алтернативен вариант. Петте автобуса и два микробуса, които ще обслужват линиите, струват 100 000 лв. Този вариант бил в пъти по-изгоден за местната управа, тъй като при наемане на външна фирма за обслужване на линиите месечно трябвало да бъдат заделяни поне по 120 000 лв. Затова от общината се спрели на варианта за френските возила.

Обновяването на автопарка на дружеството "Тролейбусен транспорт" ще е от полза за хората и през зимата, тъй като често тролеите отказват да се движат при минусови температури заради обледяване на контактната мрежа. С автобусите проблем за хората няма да има. Жителите на града са доволни от новата придобивка, тъй като за пръв път в града ще има обществен транспорт, който е с климатик и рампа за инвалиди. В някои от автобусите седалките са повече от тези в тролеите. Освен петте автобуса са закупени и два микробуса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай