Возят 60 км жители на „тъмно" село, за да гласуват

Возят 60 км жители на „тъмно" село, за да гласуват | StandartNews.com

Благоевград. Кметският наместник на симитлийското село Сухострел Живко Стаменов ще бъде шофьор на четиримата жители на селището по изборите. В населеното място никога не е имало ток и селяните живеят на тъмно, сметят си с газени лампи, свещи и фенери.

То се намира на цели 30 км от общинския център Симитли и дотам може да се стигне по черен път с високопроходим автомобил. Досега бе и доктор, и снабдител, и кмет. В кампанията по преброяването стана и преброител. А на 25 май ще е и шофьор. „Ще сваля в града четиримата избиратели – 3 мъже и 1 жена, за да упражнят своя вот за депутати в европейския парламент. Ще ги закарам от тъмното село в тъмната стичка. После ще ги върна обратно в Сухострел. Въпреки че са без електричество, те искат да гласуват с надеждата най-сетне да светне и при тях", сподели пред „Стандарт" селският управник.

Живко Стаменов командва и съседното село Брестово. То е 13 км по-близо до общинския център и е електрифицирано. Но и неговите жители, които искат да гласуват на местните и президентските избори, ще бъдат транспортирани с коли до Симитли.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай