Водолази празнуват Великден на морското дъно

Водолази празнуват Великден на морското дъно | StandartNews.com

Водолази ще отпразнуват Великден на дъното на морето край Приморско. Те ще се гмурнат точно в 10 часа на 12 април, запасени предварително с великденски яйца, козунаци и шампанско.

Нестандартният празник под водата е организиран от водолазен клуб "Посейдон". На купона са поканени гмурци от цялата страна. "Всеки е добре дошъл, стига да си носи неопреновия костюм и водолазното оборудване", обявиха организаторите. Те са планирали да заснемат с подводна камера празненството, а след това ще качат филма в социалните мрежи.

Водолазите са избрали да посрещнат Великден край подводния параклис "Свети Никола", който беше построен изцяло с дарения преди две години. На дъното те ще преборят великденските яйца, както повелява традицията, а след това ще отворят и бутилка с червено шампанско. След като приключи подводното празненство, водолазите ще се съберат на Великденска софра с печено агне и пролетна салата, но на сушата.

Подводният параклис край Приморско е единственият в цяла Европа. Той се радва на голям интерес от туристите и вече е атракция. От водолазен клуб "Посейдон" очакват това лято на дъното да се случи и първата сватба.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай