Водата в Златните е негодна за пиене и готвене, шефът на ВиК отрича

Водата в Златните е негодна за пиене и готвене, шефът на ВиК отрича | StandartNews.com

Варна. Водата в комплекс Златни пясъци е негодна за пиене и готвене, официално биха тревога от РЗИ- Варна. Според съобщението пробите не отговарят на изискването на Наредба 9 и показват наличие на колиформи, ентерококи и остатъчен хлор. Дадено е предписание да се проучат причините и за туристите да се използва трапезна и минерална вода.

Ситуацията в момента е нормална. "Миналата седмицата водата не показваше никакви отклонения, пробите са взети на 16 юни от РЗИ, без наше присъствие, отклонения никога не е имало през последните 30-40 г.", категоричен е шефът на ВиК инж. Веселин Русев. Той допуска, че може да има замътеност от последните дъждове, некоректно взета проба или случайно отклонение от нормата.

Комплекс Златни пясъци точи вода от собствен водоизточник и е независим от водоподаването на гр. Варна.

Хотелиерите не бяха предупредени, а научиха от медиите за съобщението на РЗИ. В момента в "Ривиера Бийч" се провежда 30-ата среща на Съвета на външните министри на страните-членки на организацията за черноморско и икономическо сътрудничество. България е домакин на форума в лицето на министър Кристиан Вигенин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай