Визуални изкуства преобразяват „Пиротска"

Визуални изкуства преобразяват „Пиротска" | StandartNews.com

София. Визуалните изкуства ще преобразят улица „Пиротска" тази неделя между 16 и 22 часа по време на третото събитие от мултижанровия фестивал „София диша".

Фестът е под мотото „Ветрове от цветове". Визуалните артисти ще представят личните си проекти от сферата на изобразително изкуство, графика и анимация, дизайн, фотография, стрийт арт и инсталации.

В демонстрациите ще се включат Георги Байлов с уникалния си дървен велосипед, Калина Христова, която ще симулира провеждане на избори, но визуални, представяйки комуникативен дизайн и илюстрация, както и младите психолози с интерактивна програма, която ще включва различни игри с посетителите на фестивала, уъркшопи и презентация относно сетивата и начина, по който човешкият мозък обработва информацията.

Предстоят и прожекции, базар с авторски продукти, професионални фото-сесия, екологични и ефективни възможности за придвижване в града и др.

Последното събитие от програмата на „София диша" предстои на 25 август, следващата неделя, когато на пешеходната част на бул. „Витоша" ще се проведе „Песента на танца".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай