Вино и любов доведоха 10 000 туристи в Банско

Вино и любов доведоха 10 000 туристи в Банско | StandartNews.com

3000 млади гърци атакуваха курорта за Свети Валентин

Близо 10 000 са туристите в курорта Банско този уикенд. Над 3000 млади гърци пристигнаха с десетки автобуси и леки коли на ваканция в града под Тодорка за празника Свети Валентин. В активния зимен сезон няма как цените на нощувките да паднат драстично, но някои по-малки хотели свалиха тази услуга с 10-15%, тъй като са празни, заяви хотелиерката Яна Рахова.

Четиризвездните комплекси са пълни, но това не важи за останалите хотели. До 10 март не се предвиждат други намаления, чак след тази дата ще паднат цените на нощувките с 30%-40%. По традиция цените падат по-драстично през март, за да хванат за последно любителите на ските, които ще са в зимния курорт. Това е начин да удължат сезона и да си гарантират гости. Но в момента няма ситуация, която да изисква рязко смъкване на цените на нощувките. Двойната стая в момента в тризвездните хотели е средно 80 лева, тя варира в зависимост от допълнителните услуги, които се предлагат, казва Рахова.

Малките семейни хотели пък предлагат нощувка със закуска от 25-30 лева на човек. В частните квартири същата услуга е между 20 и 25 лева в зависимост от удобствата и екстрите. Може да се намери в тях двойна стая и само за 30 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай