Видеонаблюдение за всички паркове в Търново

Видеонаблюдение за всички паркове в Търново | StandartNews.com

Велико Търново. Всички паркове в старата столица ще бъдат охранявани с видеонаблюдение от следващата година. Камерите ще ще се управляват от специален център в общината, каза кметът Даниел Панов.

В момента има жива охрана, но тя излиза скъпо на бюджета на общината. „Обмисляме от следващата година, след като отвори програмата към Министерството на регионалното развитие в този програмен период, да кандидатстваме за средства за поставяне на видеонаблюдение.

Необходими ще бъдат по няколко камери за един обект, а обособен център в сградата на общинската администрация ще наблюдава цялата система. В началото на юли започват и ремонтните работи в парковете на града.

Изграждането на двата обекта за отдих в кв. „Чолаковци" и „Зона В", довършването на дейностите в парк „Марно поле" и района на Руските гробища. Заедно с проекта за парк „Света гора" дейностите са на стойност около 5 млн. лева", допълни Панов.
Кметът на Община Велико Търново даде старт с първа копка заедно с децата на изграждането на нова детска площадка в зелената площ до детска градина "Слънчев дом".

Площадката е на стойност около 17 000 лева, осигурени от бюджета на общината. на мястото за две седмици ще бъде направен пълен ремонт и ще бъде монтирана ударопъглъщаща настилка. Нови олекотени люлки и пързалки ще бъдат монтирани до две седмици обещаха от общината.

„Детската площадка ще се ползва, както от малчуганите от ЦДГ ''Слънце'', така и от всички деца от квартала. Тази есен създадохме още една детска група в градината с около 30 деца. Интересът е много голям и детската площадка е наистина необходима", каза кметът Даниел Панов. По думите му до края на годината има определен график за цялостно подменяне на съоръженията за игра в детските заведения „Соня" и „ Ален мак". В началото на юли започва ремонтът и на новите паркове във Велико Търново.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай