Великобритания е поискала данни за мораториума за земите

Великобритания е поискала данни за мораториума за земите | StandartNews.com

Лондон. Константин Димитров, посланик на България във Великобритания, е бил на среща в британското министерство на външните работи, където е било обсъждано решението на Народното събрание да поиска удължаване на мораториума за продажба на земеделски земи, потвърдиха за "Стандарт" дипломатически източници.

По време на срещата са били засегнати различни въпроси от отношенията между двете страни, а представители на дирекция "Европа" във Форин Офис са поискали да научат повече подробности за предложението за удължаване на мораториума.

Те са получили уверения от българската страна, че става въпрос за популистко решение, че предложението на парламента вече се разглежда от Конституционния съд и най-вероятно ще бъде отхвърлено.

На 22 октомври българските депутати приеха предложението на "Атака" за налагане на мораториум за продажба на земя на чужденци до 2020 г. Със 171 гласа "за" на депутати от БСП, ГЕРБ и "Атака" парламентът възложи на Министерския съвет да предприеме необходимите действия и актове за налагането на забраната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай