Вдигнаха запорите на общината във Видин

Вдигнаха запорите на общината във Видин | StandartNews.com

От петък работим с нормален ритъм, тъй като вече нямаме запори на сметките, каза за „Стандарт" кметът на Видин Огнян Ценков. Две фирми бяах наложили запор заради дългове към тях за извършени публични услуги, обясни той. Общината дължи на фирми за доставки и други услуги 7 млн. лв. Тя постигна споразумение с 10 от най-големите кредитори и успя да се разплати с 2 –милионен безлихвен заем, отпуснат от финансовото министерство.

Новината за вдигането на запорите, които спъваха работата на общината през последните години, кметът съобщи най-напред на среща с граждани от квартал „Бонония". Той дошъл при тях заради недоволство от състоянието на детските площадки, споделено в социалните мрежи. Огнян Ценков огледал площадките и обещал бърз ремонт на съоръженията. Кметът се ангажирал да бъдат изкърпени улиците между жилищните блокове и да бъдат окосени зелените площи.

Огнян Ценков дал и кратък отчет за своята работа през изминалите 6 месеца като кмет на общината. В ход е изграждане на интермодален терминал, в който ще бъдат открити 1500 – 2000 работни места. Започва и работа за санирането на 5 жилищни блока по националната програма за енергийна ефективност. Приета е и наредба за насърчаване на инвестициите. Кметът си тръгнал от квартала с предложения от жителите му как да се подобри средата за живеене.
Първолета Цветкова

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай