Върховният съд спря забраната за коли в Морската

Върховният съд спря забраната за коли в Морската | StandartNews.com

Варна. Върховният административен съд спря кметската забрана и пусна колите в Морската градина във Варна. Това става ясно от определението на тричленен състав от висши магистрати, който на свое заседание от 20 февруари отменя заповедта за забраната при това не само в частта за собственици на имоти, а и за всички граждани с МПС-та.

Върховният съд оставя в сила решението на Варненския административен съд в частта за собствениците, но отменя определението му, в което е посочено, че спирането на забраната е само по отношение на тях и на ползвателите на имоти в парка. Решението е по жалба на собственици – майка и син, и е окончателно и не подлежи на обжалване.

Решението на ВАС спира предварителното изпълнение на кметската заповед, а не разглежда спора по същество. Нищо не променя статуквото и продължаваме да глобяваме нарушителите. Санкциите са въз основа на приетата Наредба за обществения ред. Никой не е обжалвал кадастралната карта, на която това са алеи, а не улици, категорична беше Пламена Маринова, зам.-кмет по правните въпроси в общината. Според нея заповедта на кмета за забраната на коли се отнася за задълженията на органите на реда при спазване на наредбата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай