Валията на Одрин поиска отбиване на камионите пред Капитан Андреево

Валията на Одрин поиска отбиване на камионите пред Капитан Андреево | StandartNews.com

Валията на Одрин Дурсун Али Шахин поиска от областния управител на Хасково Добри Беливанов съдействие за отбиването на камионите по стария път към ГКПП Капитан Андреево от другата седмица. По време на първата си официална визита в Хасково валията на пограничния турски регион разговаря и с шефа на ОД на МВР комисар Ангел Цанков. Дурсун Али Шахин изрази опасенията си сериозни опасности от пътни произшествия заради опашката от ТИР-ове, която се образува в двулентовия стеснен участък преди българския пункта, като подчерта, че особено тежка ще стане ситуацията само след няколко дни, кагато традиционно по това време на годината се увеличава лекотоварния трафик от Западна Европа през България за Турция заради пътуването на турските гастарбайтери в отпуск към родината им.

Комисар Ангел Цанков сподели, че в момента има временно решение на проблема, като при натовареност на пункта патрули спират трафика преди стеснения участък, но обеща, че ще сведе предложението на валията до знанието на шефовете си.
До няколко месеца ще заработи и Триконтактния център на ГКПП „Капитан Андреево", където ще могат да се провеждат разностранни срещи между представителите на съседките България, Турция и Гърция, информира областният управител на Хасково Беливанов по време на срещата.

В края на гостуването си гостът подари на областния управител на Хасково картина, а домакинът м,у върна жеста с подарък дървена гравюра, изработена от хасковски майстори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай