В село Лъжница смениха за ден труда с лъжи и шеги

В село Лъжница смениха за ден труда с лъжи и шеги  | StandartNews.com

Политиците да вземат пример от нас, тогава държавата ще цъфти, твърди кметът Заафер Койнаров

В гоцеделчевското село Лъжница лъжата не е на мода. Тук залагат на честността и на здравата работа по нивите, тъй като изкарват прехраната си с много труд. Но навръх Деня на хумора и шегата повечето жители на селището зарязват мотиките и се веселят от сърце и душа с лакърдиите на местните зевзеци. Поне за кратко забравят проблемите и грижите си. Защото името на населеното място ги задължава да се посмеят до насита. „Никой не рискува да бъде излъган в селото ни, стига да не дойде насам точно в Деня на лъжата.

Тогава няма как да му се размине и да не го преметнат нашите артисти. Но тук лъжата властва само един ден в годината, а не всеки ден като в народното събрание", твърдят местните хора. Те се надяват и политиците да минат на техния режим. Само един ден в годината да мамят, а в останалите да са честни и да работят за народа. „Лошото е, че при тях лъжата май няма почивен ден. Трябва да работят, а не да лъжат. Ако са като нас, то държавата ще цъфти. В днешния ден гледаме да се усмихваме, па макар и на инат, че животът е труден", казва кметът на Лъжница Заафер Койнаров.

Тук лъжата не е за сметка на другия. А е за разтуха на душата. Защото смехът лекува. Смееш ли се, лошото се забравя. Усмивката е и здраве, категорични са местните зевзеци. Те всяка година подготвят нови сценки - я ще осмеят някой обичай, я някой човешки недостатък, я ще окарикатурят политик, или пък ще пресъздадат с усмивка актуален обществен проблем. За да помогнат на съселяните си поне за ден да са „слуги" на смеха и шегата, а не на тежката работа по полето.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай