В банковия обир вероятно има и трети участник

В банковия обир вероятно има и трети участник | StandartNews.com

Кърджали. „Работим по горещи следи, най-вероятно има и трети участник, който е прикривал извършителите. Задържани няма на този етап, проверяват се лица, за които има съмнение, че са съпричастни към случилото се". Това коментира окръжният прокурор на Кърджали Светослав Лазаров по повод извършения тази сутрин в центъра на града банков грабеж. Според него въоръженият обир на банковия клон е изключително тежко и грубо престъпление.

„Престъплението е тежко и дръзко, извършено е в центъра на града в светлата част на деня. Двете служителки са действали бързо и са позвънили на тел 112, в рамките на 10 минути на мястото са пристигнали две патрулни коли на ОД на МВР Кърджали", потвърди окръжният прокурор Светлозар Лазаров, който наблюдава разследването.Той потвърди, че са откраднати 30 хил.лв. и 1000 евро. Проверяват се всички версии, включително и за изтичане на вътрешна информация.

Въоръженият обир е извършен в „Уникредит Булбанк" в Кърджали тази сутрин малко след 9 часа. Минути след сигнала на бул. „България" е имало вече засилено полицейско присъствие.

Двама въоръжени мъже нахълтват в банката и насочват оръжие срещу две от служителките. Няма пострадали, но жените са силно уплашени. Охраната на банковия клон е била невъоръжена. Бандитите са били маскирани. Взели са наличната сума и са изчезнали бързо. Изходите на Кърджали са били блокирани.

Това е поредният обир тази година в Кърджали. През януари бе извършен въоръжен грабеж в трезор в Кърджали. За последните 15 години това е вторият банков обир в Кърджали. През 1999 г. бяха откраднати към 40 000 лева от инкасо автомобил на СиБанк, пренасящ заплатите на големите предприятия Оловно-цинков комбинат и "Бентонит". Случаят обаче остана неразкрит.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай