Условна присъда за чиновничка рекетьорка

Условна присъда за чиновничка рекетьорка | StandartNews.com

Плевен. 50-годишната Захарина Петрова, бивша инспекторка от Агенцията по храните в Кнежа бе осъдена условно за серия измами и изнудвания на местни животновъди.

 

Държавната служителка бе закопчана преди 2 г. година при опит да принуди местния фермер Румен Драмалиев да й брои 440 лева. Той бил рекетиран, за да не му отнемат категоризацията на стопанството. Представителката на аграрното министерство бе задържана с белязани пари.

 

Прокуратурата събра доказателства за серия подобни далавери на Захарина, при която тя мамила и изнудвала други животновъди от Кнежа да дават рушвети. Измисляла им несъществуващи такси или им надвземала пари. Между ощипаните е чичото на Румен - Руслан Драмалиев. Жертви на Захаринка станали Иванка Цолова и Иво Ценков.

 

Всички те били ужилени да й броят различви суми. Подкупната чиновничка получи присъда от 3 г. лишаване от свобода, заменена с 5-годишен изпитателен срок. Тя е глобена с 2000 лв в полза на държавата и няма право заема същата длъжност за срок от 3 г. и половина. Освен това трябва да връща на животновъдите парите, с които ги е завлякла – общо над 2 хил. лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай