US-компания изгражда младежки център в Гълъбово

US-компания изгражда младежки център в Гълъбово | StandartNews.com

Изграждането на младежки център в Гълъбово стартира официално днес. Проекът ще бъде реализиран съвместно от американската компания, собственик на местната ТЕЦ „АES – Гълъбово" и общината в миньорското градче. Финансирането на центъра, на стойност около 4,4 млн. лв, е осигурено изцяло от US-компанията, а общината ще изгради защитни диги по река Сазлийка, които да предпазват обекта от наводняване при високи речни нива.

Младежкият комплекс, който ще бъде най-модерното съоръжение за спорт и отдих в областта трябва да бъде готов до две години. Той ще разполага с основна сграда с разгърната площ от 1237 кв.м, лятна и зелена сцена, детска площадка, читалня и изложба на открит, фитнес и др. В рамките на проекта ще бъде изцяло ще бъде реновирана и парковата среда около комплекса, който е с обща площ над 45 дка.

„Нашата топлоцентрала, ще работи десетки години, ще предоставя работни места на местните хора и за нас е много важно да бъдем част от местната общност и да допринасяме за подобряване на живота на хората в Гълъбово", заяви Оливие Маркет. Изграждането на младежкия център в миньорското градче е най-голямата инициатива на публично-частно партньорство в общината като част от програмата за корпоративна социална отговорност на американската компания, в която до момента са вложени над 3,3 милиона евро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай