Управителите на Видин и Зайчар обсъдиха граничното сътрудничество

Управителите на Видин и Зайчар обсъдиха граничното сътрудничество | StandartNews.com

Видин. Областният управител на Видин Кръстьо Спасов бе за два дни в сръбския град Зайчар, където обсъди със своя колега Владан Паунович граничното сътрудничество, съобщиха от видинската областна управа.

Двата региона имат общи исторически, географски и културни връзки, но техният потенциал не се използва, констатирали двамата губернатори. Те имат добри възможности за развитие на туризъм – зимен и морски, за разработване на общи проекти, с които да привличат инвестиции и да стимулират развитието на бизнеса.

Кръстьо Спасов представи в Зайчар проекта за изграждане на нов ГКПП при Салаш – Ново корито. Той съобщи, че пътят от българска страна до границата, дълъг 5 км, ще бъде изграден до средата на 2014 година.

Областният управител на Видин Кръстьо Спасов бе в Зайчар по повод заключителна среща по проекта „Стара планина – нова мрежа". С него се създава база данни на специалистите от двата региона, които могат да бъдат използвани за планиране, решаване на проблеми и развитие. Той се изпълнява от областната администрация във Видин и регионалната агенция за развитие и факултета по мениджмънт в Зайчар. Финансира се от фонд на ЕС чрез програмата „Трансгранично сътрудничество България – Сърбия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай