Ученици спечелиха журналистическа награда с в. "Междучасие"

Ученици спечелиха журналистическа награда с в. "Междучасие" | StandartNews.com

Велико Търново. Ученици от Хуманитарната гимназия „Св.св. Кирил и Методий" във Велико Търново, която се размина на косъм да бъде закрита, спечелиха национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски" в Русе.

В раздел „Журналистика" трета награда заслужи Даяна Александрова от 11 клас на Хуманитарна гимназия. Емине Садък от 12 клас печели поощрение. Вестник „Междучасие", издаван от учениците от Хуманитарна гимназия, печели първа награда в раздел в раздел „Вестници".

Възпитаниците на Хуманитарна гимназия са участвали в конкурса с общо 30 материала – кореспонденции, репортажи, интервюта, и три броя на вестник „Междучасие", подготвени през миналата учебна година, с ръководител преподавателят по журналистика Валентина Камбурова. В надпреварата участваха 206 млади автори от цялата страна с 301 творби и 19 колектива – екипи на вестници и автори на журналистически материали.

"Вестник „Междучасие" тръгна в този конкурс с поощрение, после взе статуетката, която е най-високото отличие, миналата година получи втора награда и сега отново затвърждава своите позиции", коментираха от гимназията. Гимназията има осигурени средства за тази учебна година но за следващата ще се търси вариант за нейното съществуване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай