Ученици с коледарско шествие в Благоевград

Ученици с коледарско шествие в Благоевград | StandartNews.com

Благоевград. С коледарскo шествие ще започне съботният ден в Благоевград. В него ще участват ученици на Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Васил Левски". Над 50 младежи, облечени в атрактивни коледарски носии, ще стигнат точно в 10. 00 часа на площад „Македония" пред сградата на общината. Те ще тръгнат от училището и ще минат по централната улица „Тодор Александров".

По време на шествието учениците ще раздават късмети на жителите и гостите на града. „Коледно утро" няма да мине и без Дядо Коледа и Снежанка, както и без актьори от Благоевградски младежки театър. Много изненади за малки и големи е подготвила театралната трупа. Премиерата на „Тебеширена приказка" е другата изненада от почивния за децата, но работен за техните родители ден. Постановката на режисьора Магдалена Митева започва в 17.00 часа в Младежки дом.

Истински музикален празник за малки и големи е подготвил екипът на Народно читалище „Никола Вапцаров. От 17,30 часа в салона му започва „Коледен бароков концерт". Специално участие в него ще вземат изпълнители от София и Стара Загора. Възпитаниците на Детската музикална школа също ще разкрият музикалната магия. Ансамбъл „Пирин" ще представи песни и танци от Югозападна България от 18,30 часа в зала „Пейо Яворов". Благоевградчани ще могат да чуят и видят както характерни носии, така и познати танци в спектакъла Виено, кършено от три ката".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай