Ученици построиха макет на тунела под Шипка

20-те школници дариха проекта си на община Габрово

Ученици построиха макет на тунела под Шипка | StandartNews.com
Велико Търново. Само за година ученици направиха макет на околовръстния път на Габрово с тунел под връх Шипка. Обходният маршрут на макета, който е 3220 метра бе представен днес пред областните представители на Велико Търново и Габрово- проф. Пенчо Пенчев и Мариян Костадинов. Построяването на макета се реализира именно по идея на Костадинов, който е бивш възпитаник на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия. По думите създаването на такъв уникален продукт може да сбъдне една стогодишна мечта за по-бърза връзка мевду Севена и Южна България.

Ако и строителите действаха така, стогодишната мечта на габровци отдавна щеше де се сбъдне, шегуват се учениците от  ПГСАГ „Ангел Попов” във Велико Търново направили проекта. Те членуват в Клуба по макетиране, разкрит в училището по проект "УСПЕХ" на Министерството на образованието, а за реализацията на техните идеи им помага преподавателя по архитектурно проектиране Калинка Цонева.

Учениците, изпълнили строителното задание получиха грамоти и плакети, а макетът дариха на областната администрация в Габрово. Негова презентация ще има и в Деня на отворените врати в Президентството, който ще се проведе през месец април. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай