Ученици от Кърджали на поклонение в Атон

Ученици от Кърджали на поклонение в Атон | StandartNews.com

Възпитаници на Неделното училище към манастирския храм „Св. Йоан Предтеча" в Кърджали се завърнаха от посещение на манастира "Св.Св.Кирик и Юлита" край Асеновград, митрополитския храм „Св. вмчца Марина" в Пловдив, както катедралния храм „Св. Успение Богородично" и църквите „Св.вмчк.Димитър Солунски Чудотворец", „Св.св.Константин и Елена" в стария Пловдив.Пътуването бе с благословията на митрополит Николай. Вече е традиция преди началото на новата учебна година децата да организират поклонение до свети места.

За първи път 12 момчета, подстригани през миналата година от Дядо Владика за иподякони, в началото на октомври т. г. заминаха за Атон. „Бяхме в няколко манастира в Света гора – българския „Св.Вмчк. Георги Зограф", манастирите „Ватопед" и „Кутлумуш" както и в столицата на Атон Карея.За децата беше изключително духовно изживяване поклонението ни в Атон", сподели отец Николай Величков.

От няколко години в Неделното училище в Кърджали се обучават над 100 деца от 3 до 15 години. А в края на учебната година родопчанчетата, изучаващи православното християнско вероучение, представят драматизации на старозаветна сцени от библейската история и получават специални грамоти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай