Ученици от Бургас с послание към шофьорите

Ученици от Бургас с послание към шофьорите  | StandartNews.com

Над 200 бургаски ученици от 26 училища отправиха послания към шофьорите в първия учебен ден. Малчуганите призоваха за разумно шофиране и за по-голяма безопасност на пътя. Инициативата, която стартира по идея на община Бургас започна веднага след като би първият училищен звънец. Малките бургазлийчета се събраха на площад „Тройката", който бе превърнат учебна площадка по пътна безопасност с улици, пешеходна пътека и светофари. малчуганите нарисуваха там своя призив за безопасни улици. Най-добрите рисунки ще бъдат отпечатани на плакати, картички и флаери, които ще бъдат раздавани на шофьорите.

Инициативата, чиято цел е да напомни на всички, че децата са най-уязвимите участници в движението, ще продължи и през следващите месеци.

В първият учебен ден кметът на Община Бургас Димитър Николов призова всички шофьори да карат по-бавно и да внимават на пътя, дори ако трябва да преминат опреснителен курс, защото освен шофьори, те са и родители, а децата да придобият навици за безопасно пресичане по пътя за училище. С това послание градоначалникът откри новата общинска инициатива за пътна безопасност.

Преди това градоначалникът откри новата учебна година в ОУ "Братя Миладинови", в което тази година ще се обучават най-голям брой първолаци - 200, разпределени в 8 паралелки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай