Ученици и учители в Кирково участваха в турнир по стрелба

Ученици и учители в Кирково участваха в турнир по стрелба | StandartNews.com

Кирково. В традиционния турнир по стрелба с малокалибрен пистолет "Марголин" ученици и учители от четирите средни училища от община Кирково провериха точността на мерника си вчера, съобщиха от ОД на МВР Кърджали. В състезанието взеха участие ученици от ІХ до ХІІ клас. Учителите-ръководители на отборите и техните възпитаници прострелваха от разстояние 15 метра мишена, използвана пряко в тренировъчния процес на полицейските служители.

Най-голям брой точни попадения събра отборът на СОУ "Христо Ботев" в Чорбаджийско, който с 325 точки грабна златната купа. На втора позиция се наредиха стрелците на СОУ "Н. Й. Вапцаров" Бенковски с 265 точки. С бронзовите медали се окичиха състезателите на СОУ "Отец Паисий" в Кирково с 255 точки.

Всеки победител освен медал получи и предметна награда и грамота, връчени от заместник-кмета на Кирково Йелмаз Хафъз и от началника на РУ"Полиция" -Кирково Наско Сапунджиев.

За единадесета поредна година проявата се организира от полицейското управление и се реализира благодарение финансовата подкрепа на общината. Турнирът е част от инициативите за "Месеца на децата в община Кирково" и от програмата за превенция на насилието в училищата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай