Ученици бяха кметове за ден в Пиринско

Ученици бяха кметове за ден в Пиринско | StandartNews.com

Благоевград. Община Гоце Делчев участва в инициативата „Мениджър за един ден" на Джуниър Ачийвмънт България, която се проведе в сряда в цялата страна. 10 ученици от Неврокопска професионална гимназия „Димитър Талев" заеха местата на кметския екип.

 

Кметът Владимир Москов пожела на учениците след време да заемат някои от постовете в администрацията. Той заяви пред тях, че е отворен за всичките им идеи и предложения, които могат да допринесат за подобряване на условията на живот на хората в общината. „Разчитаме много на младите хора в община Гоце Делчев - да споделят своето мнение за проблеми в общината, да поставят актуални въпроси, които заедно можем да разрешим", каза още кметът.

 

Градоначалник за ден стана Ваня Попова – ученичка в 12 клас. Младежите заедно с титулярите изкараха един реален работен ден от управлението на общината.

 

Ученици седнаха на кметския стол за 1 ден и в община Разлог. Те са възпитаници на Професионална гимназия по туризъм и хранителни технологии „Никола Стойчев".

 

Кметът Красимир Герчев подписа еднодневни стажантски договори с учениците, след което на кметския стол седна единадесетокласничката Елена Мицина. Учениците си направиха снимки за спомен с управника и получиха сертификат за участие в инициативата „Мениджър за един ден".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай