Ученик от Кърджали върна портфейл в Португалия

Ученик от Кърджали върна портфейл в Португалия | StandartNews.com

Кърджали. Единайсетокласникът от Кърджали Ахмед Байрам намери и предаде портфейл с много пари и лични документи по време на практика в Португалия. Момчето заедно със свои съученици от ПГЕЕ "Капитан Петко войвода" бе на стаж в град Висеу по проект „Съвременни енергийни технологии за по-добър живот" по програма „Леонардо да Винчи".

Кърджалийският тийнейджър получи специалните благодарности за доблестната си постъпка от собственика на портфейла, мениджърите на хотела, в който беше настанена групата и от Хуго Рибейро, президент на приемащата партньорска организация „Globaladamastor", съобщи ръководителката на групата инж. Антоанета Сендова.

Българските ученици проведоха практическо обучение във високотехнологични предприятия за производство на енергия от възобновяеми източници - фотоволтаични електроцентрали, слънчеви фабрики, предприятия за производство на електрическа енергия от биомаса и биогориво, вятърни паркове. В края на практиката момчетата от Кърджали положиха изпит и получиха сертификат Europass мобилност, който е приложение към дипломата за завършено средно образование и свидетелството за професионална квалификация.

Проектът предостави възможност на учениците от ПГ по електроника и електротехника да получат и задълбочат познанията си за културноисторическото наследство на Португалия, за традициите и за икономическото й развитие. Учениците придобиха допълнителна езикова подготовка, практически познания, както и полезен опит от посещението в страната – домакин. За доброто си представяне по време на стажа в Португалия момчетата от Кърджали бяха изненадани от приемащата партньорска организация „Globaladamastor" с игра на пейнтбол, която ги зареди с невероятни емоции.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай