Тюленово има нова зона за отдих

Тюленово има нова зона за отдих | StandartNews.com

Добрич. С нова зона за отдих се сдоби шабленското село Тюленово, благодарение на успешно приключения проект на община Шабла за благоустрояване и подобряване на инфраструктурата на терен в полза на малка рибарска общност и развитието на туризма в селото. Той бе на стойност 263 387,67 лв. без ДДС и представлява 100% от одобрените и реално извършени разходи. Проектът е финансиран от Местната инициативна рибарска група "Шабла-Каварна-Балчик". При откриването на новата придобивка кметският наместник на Тюленово Невена Георгиева благодари на кмета на общината проф. Райна Бърдарева и екипът й.

"Чрез тази си инициатива те дариха на селото един оазис, едно кътче където човек, сядайки срещу морето, изчиства своите мисли и си тръгва с усмивка и оптимизъм. Тук всеки може да намери спокойствие, да се слее с природата и да се зареди с положителна енергия" - цитира Георгиева общинският вестник "Изгрев".

С реализацията на проекта един буренясал терен е превърнат в красиво и облагородено място за отдих и почивка, с пейки, пергули, осветление, площадка за концерти.

В момента стартира нов проект на МИРГ "Шабла-Каварна-Балчик" за безплатно обучение за начинаещи водолази. До 3 ноември желаещите могат да се запишат за курса на обучение, като по проекта ще бъде събрана група от 15 души, които трябва да са над 14 години и физически здрави. Обучението ще се извършва от водолазен клуб "Посейдон" в Тюленово, като практическите занятия може да бъдат отложени и за пролетта, заради застудяване на времето.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай