Цигара изпепели склад за пластмаси (ОБЗОР)

Цигара изпепели склад за пластмаси (ОБЗОР) | StandartNews.com

Пожар изпепели склад в завод за пластмасови изделия в град Средец днес. Унищожената сграда е собственост на местната фирма "Велеспласт" ЕООД. Огънят пламнал около 13 часа, най-вероятно от изхвърлена незагасена цигара. 4 противопожарни автомобила гасиха повече от два часа пожара, който от склада се разпростря и върху откритата складова площадка.

Унищожено е огромно количество продукция, предимно пластмасови опаковки, приготвени за пласмент. Около 15,30 часа огънят е бил локализиран и овладян. Дълго след това обаче огнеборците продължаваха да се борят с тлеещото огнище. Работници от съседния завод са помагали на колегите си с подръчни средства. Пожарът е унищожил складово помещение почти до основи. Паднал е покривът и част от стените. По време на инцидента в завода са били около 40 работници.

"За щастие няма пострадали, работниците са били евакуирани много бързо, преди още огънят да се разрасне" коментира кметът на Средец Иван Жабов. Хората бяха притеснени от черния облак, който надвисна над града. Заради силния вятър те се опасяваха от замърсяване на въздуха. Кметът обаче успокои, че няма опасност от обгазяване в района.

Стоян Найденов, собственикът на пламналия химически завод "Металпласт БГ", е изпитвал сериозни финансови затруднения. Това съобщи Блиц, позовавайки се на проверка в търговския регистър. Бизнесменът е имал няколко запора върху дружествените му дялове във фирмите с негово участие. Единият е заради дълг към НАП, а другият - към банка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай