Триметров Дядо Коледа в Русе

Триметров Дядо Коледа в Русе | StandartNews.com

Поставянето на украсата за предстоящите коледни и новогодишни празници в Русе вече започна. Възстановени са 66 коледни елемента, заедно с тях ще грейнат още 30 нови светещи камбанки, елхички и полусфери по централната улица "Александровска" и на площад "Батенберг".

Акцент тази година ще бъде новоизграденият коледен кът, който ще включва триметров Дядо Коледа с шейна и две еленчета. Коледните фигури ще бъдат разположени около 13-метровата елха пред сградата на общината. Русенските деца ще могат да пускат своите писма с желания в специално изградената пощенска кутия на Дядо Коледа.

В центъра на града ще грейнат общо три елхи - 13-метровата пред общината, естествената 13-метрова елха пред Доходното здание и 6-метрова изкуствена елха на площад "Хан Кубрат". По традиция светлините им ще бъдат запалени през първата седмица на декември. Предстои да отвори врати и традиционният Коледен базар. 32 павилиона ще бъдат разположени по централната улица "Александровска", в отсечката от Централни хали до ул. "Мостова".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай