Трима румънски сноубордисти бедстваха в Пирин планина

Трима румънски сноубордисти бедстваха в Пирин планина | StandartNews.com

Трима румънци се заклещиха в улей към хижа „Демяница" в Пирин планина, но бяха намерени невредими и спасени от служители на ПСС – Банско. Малко след 15,00 часа в петък младите сноубордисти подали сигнал, че бедстват в гората и не могат да се измъкнат от капана на улея. Те обаче дали погрешна информация на спасителния отряд.

„Казаха ни, че са вляво от връх Тодорка. Веднага тръгнахме с три шейни към района. Не намерихме никой. Стреляхме със сигнални ракети, а те ни съобщиха, че нищо не виждат. Тогава се усъмнихме, че са ни пратили на грешно място", разказаха участници в спасителната акция. Накарахме ги да помислят къде са и се оказа, че са вдясно от фън парка, открихме ги към 18,30 часа във втория улей към хижа „Демяница", но загубихме повече от час край Тодорка, уточниха от ПСС – Банско.

Румънците успели да си запалят огън. Но не могли да се изкачат по стръмния склон, който е с опасни скали и улеи, а има и лавинна опасност.

Малко след 19,30 часа сноубордистите са свалени на Бъндеришка поляна, а след това са закарани в Банско. Те ще трябва да платят за спасителната акция, тъй като са напуснали ски зоната, за да карат екстремно сноуборд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай