Три торнада в морето втрещиха Дуранкулак

Три торнада в морето втрещиха Дуранкулак | StandartNews.com

Добрич. Жители и гости на крайграничното морско село Дуранкулак наблюдаваха феноменална гледка - торнадо в морето, при това не едно, а цели три.

За „Стандарт" Галина, стопанка на къща за гости „Цвети" в селото разказа, че отначало тя самата дори не разбрала. Едва, когато хората се скупчили заради плисналия дъжд, чула, че говорят за торнадо в морето и се загледала.

„Беше изключително зрелищно. Такова нещо не съм виждала. Всичко беше навътре в морето на румънска територия. Просто се виждаше как водата от морето е засмукана като прах и се образува стълб. Сякаш просто нещо свърза морето и небето. Два от стълбовете се сляха в един и тогава се виждаше много ясно, защото диаметърът стана явно по-голям. Имаше още поне едно-две по-малки навътре" – разказа Галина.

Дъждът и феноменът за щастие не са нанесли никакви поражения на Дуранкулак. „При нас нямаше нищо необичайно. Беше си нормален летен дъжд. Може би в Румъния е бил по-проливен, защото облаците дойдоха оттам. След дъжда и торнадото дори вълна не се вдигна в морето", разказа още Галя. Тя и съпругът й са наблюдавали над 10 минути водните фунии, като са категорични, че щом не е имало вълна на брега след валежа, то явлението е било доста навътре в морето.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай