Три дни китари и цигулки огласят Гоце Делчев

Три дни китари и цигулки огласят Гоце Делчев | StandartNews.com

ХХV-ят Международен фестивал на китарата и цигулката «Децата на Паганини» предизвика сериозен интерес сред жителите на Гоце Делчев. Музикалното събитие, което е емблема на града, бе открито в петък вечерта от кмета Владимир Москов. Участват над 200 китаристи и цигулари от страната и чужбина, които показват своето майсторство в трите фестивални дни. Проявата се организира от община Гоце Делчев и Национална музикална академия "Професор Панчо Владигеров".

„Щастлив съм отново да приветствам тук толкова много млади и талантливи хора", заяви градоначалникът. В първата фестивална вечер присъстващите оцениха нивото на фестивала като много високо. В концертната програма своята виртуозност показаха майсторите на китарата – Росен Балкански, и на цигулката - професор Йосиф Радионов. Специалното участие на „Младежки китарен оркестър София" с ръководител Валентин Бузов, който е от Гоце Делчев, предизвика фурор на сцената в Дома на културата.


Участниците в конкурсната програма на фестивала са разделени в 4 възрастови групи. През уикенда те демонстрират своите умения пред компетентното жури, което ще определи победителите в конкурсите "Майстори на цигулката" и "Майстори на класическата китара". Фестивалът ще бъде закрит тази вечер от 19:00 часа в Дома на културата с концерт на лауреатите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай