Траки и римляни влязоха в битка край Ямбол

Траки и римляни влязоха в битка край Ямбол | StandartNews.com

Тракийски воини и римски легиони от Сливен, Карнобат, Стара Загора и Ямбол влязоха в битки на античния археологически резерват "Кабиле". Битките бяха основна атракция на двудневния панаир на туристическите забавления и анимации, който се проведе на резервата през уикенда. В него участваха аниматори от Сливен и Карнобат, които представиха сливенската късноантична и средновековна крепост "Туида" и средновековния археологически парк "Маркели" край Карнобат.

Във фестивала се включиха и воини от старозагорския комплекс "Августа Траяна - Берое", както и археологическият резерват "Абритус" край Разград. Петият по ред панаир на туристическите забавления и анимации бе организиран от община Ямбол, регионалният исторически музей и местният музей на бойната слава. Събитието е част от програмата на честванията по случай празника на Ямбол.

Самият археологически резерват "Кабиле" е един от стоте национални туристически обекта, който привлича все повече посетители с обновената си инфраструктура и атракции, описващи ежедневието на древните.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай