ТПКИ „Петър Мирчев” Кърджали се готви за Пловдив и Милано

ТПКИ „Петър Мирчев” Кърджали се готви за Пловдив и Милано | StandartNews.com

Трудово производителна кооперация за инвалиди „Петър Мирчев" Кърджали се готви за Международния панаир в Пловдив и панаира в Милано. Управителят на кооперацията Лютвие Мюмюн сподели, че приемат участието си като предизвикателство. Тя изтъкна, че въпреки трудностите вече 60 години предприятието отстоява своето място на пазара.Доказателство за добрата работа са получените различни отличия. Такова е и тазгодишната награда „Златна дъга" І степен.

„Независимо от трудностите в икономическия сектор в страната вие сте един много добър пример как с постоянство и находчивост на хора с увреждания може да останете на пазара", каза на среща с колектива кметът на Кърджали Хасан Азис. По повод 60 - годишнината от създаването на шивашкото предприятие, градоначалникът връчи на управителя почетен знак „Герб на община Кърджали – оксидиран".

ТПКИ „Петър Мирчев" Кърджали участва в различни международни изложения, което е гаранция, че фирмата може да отговори на конкуренцията. В цеха работят над 30 души, които шият трикотажни облекла и извършват книговезки услуги. Предприети са и дейности за съживяване на кооперацията. Работи се по европейски проекти в две направления - производство и социални дейности.Направен е ремонт на работните и административни помещения, въведени са санитарни норми на осветление, има сключени договори за трудова медицина, които предлагат рехабилитация и балнеолечение на лицата с намалена работоспособност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай