Торнадо от дини удари наше село

Торнадо от дини удари наше село | StandartNews.com

Велико Търново. 5 тона дини бяха търкаляни, пренасяни, украсявани, нарязани на парчето и накрая изядени във великотърновското село Никюп. Любениците се превърнаха в топки за търкаляне в едно от състезанията, а други станаха произведения на изкуството под ръцете на майсторите на карвинг. В селцето за втори път се проведе празник на динята и около 800 души ядоха до пръсване.

Селото е един от най-големите производители на дини в региона, но сортовете вече били американски, тъй като български семена трудно се намират. "В събота вечерта стана невероятен празник, бяхме приготвили 500 чинийки и толкова вилици но не стигнаха и се наложи да доставим още за да има диня за всички които искат. Около полунощ имах чувството че през селото е минало динено торнадо.

След състезанието по търкаляна на дини, повечето от които по 15 кг.," улицата беше цялата залята от диня.", каза кметицата Йорданка Атанасова.

Кооперацията е засадила 15 дка с дини, от които е произвела над 22 тона. За диненото шоу освен танци и обиколка на селските улици по тъмно с динени фенери имаше и състезания за най-голяма и най-малка диня, надяждане, носене на дини, както и изложби от ястия и напитки, приготвени от сладкия плод.

Най атрактивни бяха татуировките на тема диня и маникюр пак на същата тема. За най-смелите е имало и състезание по пренасяна на две дини под една мишница и боди арт на динена тема. Танцьорите от спортен клуб „Зоки" Велико Търново, фолклорен ансамбъл „Сидер

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай