Топ адвокат кандидат за губернатор на Разград

Топ адвокат кандидат за губернатор на Разград | StandartNews.com

Разград. Адвокат Стоян Димитров да стане областен управител на Разград предлага местната червена структура. Ексдепутатът от ВНС, известен в юридическите среди като спец по наказателните дела, е бил единственият номиниран от социалистите в региона и единодушно подкрепен от тях, обясни областният председател на столетницата в Разград Венелин Узунов (на снимката).

Освен с безупречната си репутация на висок професионалист, Димитров е известен като фигура, способна да постига консенсус между всички политически сили, обясни и червената депутатка Татяна Буруджиева, която влезе в парламента с гласовете на БСП в Разград и чийто подгласник в отминалите избори тази година бе адвокатът.

Стоян Димитров отказа да коментира темата с номинацията си, преди назначението му да стане факт. Той обаче припомни, че от 1990 година досега държавният лост на губернатора в Разград никога не е бил в ръцете на БСП. Областен управител социалист регионът помни единствено в лицето на русенеца Веселин Заяков, управлявал по времето на Виденов голямата Русенска област, в която влизаше и Разград.

По времето на тройната коалиция БСП отвори губернаторския кабинет за левия Наско Анастасов, който обаче получи поста от коалиционната квота на ПД "Социалдемократи".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай