Тийнеджъри на тридневен тренинг в Центъра за военно обучение

Тийнеджъри на тридневен тренинг в Центъра за военно обучение  | StandartNews.com

Тийнеджъри от ОУ "Христо Ботев" от Миладиново, членове на Природоизследователски отряд „Малката Ахрида", участваха в тридневен тренинг в Националния център за военно обучение край село Широко поле. Момичетата и момичетата започваха деня с утринна ведрина и крос, сами приготвяха храната си, браха билки.

„Особено интересни бяха срещите с полковник Ерол Алиевич, който ни запозна с устройството на автомат „Калашников" и друго бойно оръжие, както и обучението по стрелба с въздушна пушка, водено от капитан Минчо Гумаров", разказа осмокласникът Джанер Мустафа, командир на отряда. Организиран бе и тренинг с алпийска техника и спасителната акция с алпийска седалка, карабинери и осигурителни въжета под ръководството на планинския спасител Валентин Чифликов.

Програмата на лагера включваше още състезания по стрелба и дартс, военизирана и спортно-туристическа щафета, минаване по въжен мост.

Незабравими за участниците ще останат походът „Тайните на нощта", състезанието по теглене на въже , лагерният огън,полевата „баня" с маркуч от войнишката водоноска и т. н.

Ученическият лагер на базата край с. Широко поле се проведе в рамките на европейския проект „Искам, знам и мога" към Центъра за образователна интеграция на деца и младежи от етническите малцинства към МОН. В подготовката на тридневния тренинг и по време на лагера заедно с ръководителите участваха и родители на децата от Миладиново.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай