Тир падна в река Струма след каскада

Тир падна в река Струма след каскада  | StandartNews.com

Тежкотоварен автомобил полетя в коритото на река Струма, за щастие водачът се отърва с леки травми. Инцидентът стана на главен път Е-79 край град Кресна.

Сигнал за катастрофата е подаден към 05,30 часа в сряда на телефон 112. Шофьорът на камион „МАН", пътуващ към Симитли, изведнъж загубил контрол над управлението на возилото, което преминало през насрещната лента, скъсало мантинелата и паднало край водите на река Струма. Спрели са го дърветата, за да не се озове в реката. За късмет в този момент в другата лента за движение не е минавал автомобил и не се е стигнало да по-тежко ПТП.

Водачът е излязъл от смачканата кабина и е транспортиран с линейка в Спешно-приемно отделение на благоевградската болница. При прегледа не са установени тежки травми.

Възможно е шофьорът да е заспал, разкриха пътни полицаи. Извършен е оглед на местопроизшествието.

Движението не е ограничавано след катастрофата, тъй като тирът е извън шосето и не пречи на трафика.

Предстои пристигането на специализирана техника, която да измъкне камиона от речното корито.

За времето от 16.00 часа до 17.00 часа в сряда движението по главен път Е-79 след град Кресна в посока Благоевград ще бъде спряно. Крайната мярка се налага заради предприети действия по изваждането от речното корито на катастрофиралия тир. От КАТ напомнят на шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват стриктно поставената сигнализация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай