Тежка авария спря тока на част от София, блокира тролеи и трамваи

Тежка авария спря тока на част от София, блокира тролеи и трамваи | StandartNews.com

София. Тежка авария спря тока на част от София. Трамваите и тролеите по бул. „Сливница", бул. „Цар Борис III", бул. „Патриарх Евтимий", бул."Христо Ботев", бул."Прага", в района на Петте кьошета и бул. „Македония" спряха, поради липса на електрическо захранване. Впоследствие захранването частично бе възстановено и трамваите по бул. „Цар Борис III" вече се движат.

От ЧЕЗ съобщиха, че тежка авария в съоръжение "Орион" в квартал "Захарна фабрика" е причинила спирането на електрозахранването в част от центъра на столицата. В резултат на аварията от електроенергийната мрежа в София са отпаднали две подстанции "Средец" и "Боримечката'".

Аварията засяга бул. "Цар Борис III", "Прага", Петте кьошета и тунела под НДК, в който няма осветление, също и "Христо Ботев", "Витоша" и "Граф Игнатиев", както и районите "Илинден", "Сердика", Триадица", "Красна поляна", "Възраждане", "Оборище", "Средец", "Красно село".

Блокиран е телефонният център на ЧЕЗ.

Всички аварийни екипи са включени в отстраняването на проблема. ЧЕЗ е в контакст със Столичната община и всички институции, които имат отношение.

Все още се изясняват причините за аварията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай