Телевизор за баба след потопа

Телевизор за баба след потопа | StandartNews.com

Чисто нов телевизор от старозагорския областен управител Живка Аладжова ще получи 78-годишна самотна баба Стефана от павелбанското с. Турия.

Нейният дом е сред най-засегнатите от неотдавнашното наводнение в селото. При посещението си в Турия в петък губернаторката се ангажира да организира и младежка група, която в събота да почисти двора и да помогне на самотната възрастна жена да се върне по-бързо към нормалния си ритъм на живот.

"Дойдох отново тук, защото не искам да мислите, че след като стихията отмина и обстановката се поуспокои, вие вече сте забравени. Видях какво беше тук само часове след наводнението и най-радващото е, че наистина няма сериозно пострадали хора", заяви Аладжова при срещите си с някои от пострадалите от водната стихия. Заедно с нея бе и кметът на община Павел баня Станимир Радевски.

Областният управител припомни, че всички засегнати от водната стихия, с адресна регистрация в Турия, ще получат еднократна помощ от 325 лева. За компенсиране на по-сериозните щети щяла да се произнесе правителствената междуведомствена комисия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай