Търсят изчезналия адвокат и в планината с делтапланер

Търсят изчезналия адвокат и в планината с делтапланер | StandartNews.com

Банско. Моторен делтапланер прелетя над района край язовир „Белизмата" в понеделник преди обяд, но не бе открита и следа от изчезналия адвокат Здравко Гоцевски от Банско.

45-годишният мъж е в неизвестност от петък вечерта. Той бил в имота си край курортния град, на десетина метра от водоема има вила и заведение. В 22,00 часа отишъл да си легне. В събота сутринта не излязъл да закуси и един от персонала в ресторанта отишъл да го извика. В стаята обаче нямало и следа от Гоцевски. Леглото му било оправено. В помещението били мобилният му телефон, обувките и дрехите. Здравко никъде не мърдал без джиесема си. Веднага е подаден сигнал в полицията. Разпитани са близки, приятели и колеги на Гоцевски. Екипи на Планинската спасителна служба и полицията се включиха в издирването в планината.

В съботния ден обиколили в радиус от 5 километра, но без резултат.п Според близки на Гоцевски той обичал да плува вечер във водоема. Преди време имал лични проблеми и това го потискало. В неделя дойдоха двама водолази от Гоце Делчев. Днес те също продължават издирването във водоема. Изпускат и част от водата, защото на дъното е мътно, има много водорасли и дървета, а и е много студено.

„Ще се разпоредя да се поднови и търсенето в гората. ще качим на сайта на общината информация, че всеки може да се включи доброволно в акцията – ловци, членове на мото клуба, граждани. Целта е да са в помощ на планинските спасители, за да се увеличи периметърът на търсенето", заяви кметът на община Банско Георги Икономов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай