Търсят ентусиасти на борда на „Роял Хелена” за черноморската регата

Търсят ентусиасти на борда на „Роял Хелена” за черноморската регата    | StandartNews.com

Варна. Осем избрани практиканти ще бъдат част от екипажа на ветрохода "Роял Хелена" на черноморската регата Тол Шипс 2014. Момчетата и момичетата са курсанти във Висшето военно-морско училище "Н. Й. Вапцаров". Те са избрани след две програми за обучение по общокорабна подготовка, проведени на ветрохода и ще атакуват първото място в клас А, където се състезават най-големите кораби.

"Все още има места за практиканти на "Роял Хелена" - ентусиасти, които желаят да усетят емоцията на ветроходното състезание на борда на кораб под платна. Ние с екипажа вече познаваме тази тръпка след участието ни в Ликамобил Средиземноморската Тол Шипс Регата през 2013 г., когато донесохме забележителна победа за България", казва Пламен Свещаров, изпълнителен директор на "Топсейл" ООД ,собственик на баркентината.

През есента на 2013-та българският ветроход постигна исторически успех на Тол Шипс в Средиземно море като спечели две втори места в двата етапа и се класира трети в генералното класиране от всички класове. "Роял Хелена" се конкурира с още 40 ветрохода и яхти. В надпреварата от Тулон, Франция до Ла Специя, Италия нашите изпревариха легендарния руски гигант „Мир" – един от най-бързите кораби в света.

Екипажът на ветрохода стана носител на "Златния глобус "Кор Кароли" в памет на капитан Георги Георгиев. Призът се връчи за най-добро ветроходно постижение за 2013 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай