Търсят двойкаджии за поруган университет

Търсят двойкаджии за поруган университет | StandartNews.com

Велико Търново. Великотърновски полицаи търсят вандалите, разбили прозорци на ректората на Великотърновския университет и надраскали обидни надписи върху сградата.

В нощта срещу четвъртък хулиганите се възползвали от лошото време и тъмнината и започнали да мятат тежките скални късове по главния вход на висшето училище. Ректорът проф. Пламен Легкоступ обясни, че пораженията са сериозни и най-притеснителното е, че второ денонощие университетът остава буквално отключен. Една от версиите, по които се работи, е, че гневни студенти са отмъщавали за получени двойки на изпити. "По този начин няма да ги оправят, нито ще решат проблема си. Пълна идиотщина, всеки си мисли, че може да нарушава законите в държавата безнаказано", възмути се ректорът.

Нецензурните надписите са били насочени срещу двама преподаватели. Единият дори е американски гражданин и е част от катедрата по английски език. Второто име е на преподавателка, но заради съвпадение на фамилиите не се знае дали става въпрос за археолог, педагог или филолог. Те вече са заличени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай