Таксиджии сурвакат с по-високи цени

Бакшишите вече усетили отлив на клиенти

Таксиджии сурвакат с по-високи цени | StandartNews.com

Добрич. Предколедно таксиджиите вдигнаха цените в Добрич. В навечерието на светлите празници жълтите коли вече возят по-скъпо, установи агенция Стандарт Нюз.

След проведени 10-дневни преговори всички фирми в града са вдигнали тарифата и така дневната вече е 85 стотинки за километър, вместо досегашните 75. С 10 стотинки по-скъпа е и нощната тарифа - 95 стотинки за километър. Първоначалната такса вече е 1.20 лв., а престоят излиза по 25 стотинки на минута, вместо доскорошните 15 стотинки.

Добричлии негодуват от скока на цените. Те изчисляват, че да отидеш с такси на гости на приятели от единия край на града до другия излиза колкото да отидеш до Варна и обратно с маршрутка - 10 лв. Добруджанци негодуват още и за това, че голяма част от такситата карали на метан или на пропан-бутан, където цените не са като на дизела и бензина и смятат, че бакшишите нямат основания за увеличението.

Два дни след скока на цените таксиджиите се жалват, че има отлив на клиенти, като добруджанци започнали да ползват таксиметровите коли до определено място, а останалото разстояние да изминават пешком. За да не загубят клиенти, масово шофьорите започаха да обират чакащи по спирките на градския транспорт, като предлагат возене в дадена посока срещу 1 лв., колкото е билетчето за градски рейс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай