Свръхдоза затри наркоман

Линейки хвърчат за надрусани и пияни, водят ги в отделна статистика

Свръхдоза затри наркоман | StandartNews.com

Варна. Млад мъж издъхна от свръхдоза във Варна, съобщи Антоанета Касабова, зам. шеф на „Спешна помощ” в морската столица. 26-годишният е открит е открит мъртъв в дома си в местността Горна Трака. Сигналът в „Спешна помощ” е подаден десетина минути по-късно. Починалият е многогодишен хероинов наркоман. По първоначални данни причина за фаталния инцидент е приемането на свръхдоза от младия мъж. Няма данни за извършено престъпление.

Близките на Александър са викали линейка и в понеделник. Тогава му спряло дишането, след като комбинирал хероин с диазепам. Откаран е в токсикологията на Военноморска болница, където лекарите са стабилизирали състоянието му. Младият мъж обаче отказал да бъде хоспитализиран и подписал декларация за напускане на болницата.

Аутопсията ще установи дали причината за настъпилата смърт е новото поредно надрусване или е получил увреждане от коктейла с дрога преди това.

Все повече зачестяват случаите на повикване на „Спешна помощ” за наркомани, казаха лекарите, които водят отделна статистика на препилите и дрогираните, за които хвърчат линейки. През лятото техният брой е по-голям. Само през  август пациентите с отравяния са били 52, половината от които наркомани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай