Свидетел припадна на дело за убийство срещу полицай

Свидетел припадна на дело за убийство срещу полицай | StandartNews.com

Благоевград. Свидетел припадна в залата на Окръжен съд – Благоевград, докато дава показания по делото за убийство срещу бившия полицай от Петрич Ефтим Каламски. Мъжът се свлече на земята и се наложи пристигането на екип на Спешен център.

Медиците го свестиха, но предупредиха, че не бива да го карат пак да застава на скамейката, за да го разпитат. Съдия |Петър Пандев прочете показанията на свидетеля, които е дал по време на досъдебното производство. Днес бе разпитан само още един свидетел. Така от общо 53-ма свидетели, за следващото заседание през март останаха разпитите само на петима, както и на вещите лица. Бившият полицай Ефтим Каламски е обвинен в умишлено умъртвяване на 30-годишния Димитър Груев от петричкото село Михнево.

Трагичният инцидент, който потресе хората в региона и предизвика серия протести срещу служителя на реда, стана на 4 декември 2010 година в заведението „Фантазия", стопанисвано от съпругата на Каламски – Любка. Каламски нанесъл поне 10-12 удара в продължение на 2-3 минути върху |Груев, който паднал безжизнен на земята. Негов приятел подал сигнал за инцидента в 23,17 часа, закарали го в 23,40 часа в Спешен център – Петрич, но дежурният лекар само констатирал смъртта в 23,41 часа. Каламски умишлено е умъртвил Димитър Груев с удари с ръце и крака, категорична е прокуратурата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай