Свещи за Ники и Стефан пред полицията във Враца

Свещи за Ники и Стефан  пред полицията във Враца | StandartNews.com

Враца. Почернените близки на 16-годишния Николай Димитров и на 18-годишния Стефан Георгиев, който загина мистериозно, имаха намерение да събудят врачани в Деня на будителите, но не успяха. „Вижте колко малко хора дойдоха на протеста ни срещу съдебната система и работата на полицията. В този град витае страх".С тези думи майката на Ники д-р Нонка Лилова посрещна вицепрезидентът Маргарита Попова, която дойде да сподели мъката им.

Роднините запалиха свещи в памет на момчетата и издигнаха плакати пред полицейското управление. „Заслужете си заплатите, защитете децата, къде бяхте, когато убиваха Ники и Враца град на Цофъра и беззаконието" са изписали на тях роднините с болка и гняв.

„Няма такова дете като Ники, което да праща на майка си по няколко пъти на ден есемеси с пулсиращо сърчице, за да й каже колко я обича", изплака д-р Лилова. „Знам, че няма какво да ви утеши, но се надявам, че ще постигнете това което искате – един справедлив и прозрачен процес. И действия, които да покажат на обществото, че можем да пазим децата си, иначе има опасност да си загубим поколението" каза Попова. Тя получи декларация от родителите на Стефан, които са много недоволни от разследването на смъртта му. Според тях той прибързано е обявен за самоубиец, а полицаите се държали лошо с близките, сякаш са престъпници.

„Моята кауза като министър на правосъдието беше да изградим добре работеща по европейски начин криминална полиция, която да комуникира правилно и с медиите и с прокуратурата. Смятам, че най-сетне всеки трябва да си знае мястото и да бъде много взискателен към своите професионални задължения", подчерта вицепрезидентът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай