Свещеник учи лозари да майсторят вино

Свещеник учи лозари да майсторят вино | StandartNews.com

Благоевград. Свещеник е най-добрият винар в село Илинденци. Отец Георги Сарадинов обаче не пази тайната на качествения червен еликсир само за себе си. А щедро я споделя със своите съселяни.

„Търсят ме много хора за съвети. Често се налага да ходя в домовете им, за да контролирам процеса на превръщането на гроздето в прекрасно вино. Не ми тежи, защото служа не само на бог, но и на хората", споделя божият служител. „Доволни сме, че ни помага. Така пийваме хубаво винце през зимата", хвалят се жители на Илинденци.

„Виното е кръвта на Исус Христос. Аз служа смирено и всеотдайно в нашата православна църква. От години се грижа и за своите лозови масиви. Защото лозето не ще само молитва, а иска и мотика", твърди отец Георги Сарадинов. Не спира да дава ценни уроци по направата и измайсторяването на течния еликсир. Не отказва на никого. Както помага на миряните в църквата, така e от полза и на мераклиите да си произведат хубаво вино. „Преди всичко съм свещеник, после съм лозар и винар. Хем съм близо до Бога, хем до земята", твърди отец Георги.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай