Свещеник от Сливен дарява детските на министър Калфин

Свещеник от Сливен дарява детските на министър Калфин | StandartNews.com

След реформата, осъществена от министър Калфин, моето семейство получава по-малко пари като детски, отколкото преди това. Затова реших да даря въпросната сума на социалния министър. Възмутен съм, че по този начин се налага геноцид върху многодетните семейства. Това обяви пред "Стандарт" отец Евгений Янакиев от сливенския храм "Свети Димитър", който е най-многодетният български свещеник с общо 9 деца.

Аз получавах детски за 5 от децата, защото 2 са по-големи, а другите две не са ваксинирани. Досега взимахме 175 лева и очаквах, че след реформата на Калфин парите ще станат повече, а те паднаха на 142,50 лева. Смятам, че по този начин правителството иска да ни унищожи. Това е скапана държава, която нищо не дава на хората. Как искат после да има деца, заяви отец Евгений.

Той съобщи, че досега е получавал по закона за ДОО по 20 лева на дете в края на годината. Сега обаче взима само за 3 деца, а за останалите - не. Те го правят да орежат циганите, но циганин данък не плаща, аз плащам, заяви свещеникът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай