Свалиха двойно глобите за неправилно паркиране

Свалиха двойно глобите за неправилно паркиране | StandartNews.com

Наказателните такси за репатриране на неправилно паркирани автомобили в областния град с т.н. „паяк" да бъдат да бъдат намалени от 60 лв на 30 лв, а при преустановяване на процедурата на място - от 30 на 15 лева. Това реши на редовното си заседание в четвъртък местният парламент на старозагорци.

Градските старейшини се съгласиха с аргументите на вносителя Янко Янков, че не е нормално наказателната такса за преместване на автомобилите-нарушители с „паяк" в Града на липите да бъде еднаква с тази в столицата и доста по-висока от други по-големи градове. За да бъде законна глобат трябва да съставен акт или издаден фиш, които са още 20 лв, плюс по 1,20 лв. на час за престоя на наказателния паркинг и общата санкция става близо 100 лв, изчисли вносителят. Освен това тази такса е била определена, когато цените на горивата са били доста по-високи от сегашните, бе друг аргумент за свалянето и.

Неотдавна кметът Живко Тодоров и общината бяха атакувани в медиите, че репатрирането на неправилно паркиралите автомобили се извършва от частна пловдивска фирма, която прибирала лъвския пай от високите наказателни такси. Тогава градоначалникът се съгласи донякъде с критиката и обяви, че ако бъде намалена драстично таксата, фирмата вероятно сама ще се откаже от изпълнение на своя договор с общината.

Дали това е целта на драстичното намаляване на такса „паяк" ще стане ясно съвсем скоро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай