Стягат Роженски събор за лятото на 2016-а

Стягат Роженски събор за лятото на 2016-а | StandartNews.com

Стягат събора на Рожен за лятото на 2016 г. Това съобщи кметът на Смолян Николай Мелемов и уточни, че традицията на родопските поляни продължава.

„Няма по-голям празник в Родопите, по патриотично събитие, което се случва дори в България. Над 300 хиляди човека се събраха миналото лято на Роженските поляни", обясни той. И уточни, че това задължава общината да помисли за сериозна организация и тази година.

„Дали всяка година да го правим, дали през четири години, за виси от интереса. Тази година определено има интерес, така че отново ще има събор на Рожен", допълва Мелемов.

Най-вероятно съборът ще бъде между 17 и 19 юли и в него ще участват фолклорни ансамбли от цялата страна. Родопските каба гайди, кръшни хора, богата фолклорна програма и много веселие под открито небе, ще са част от програмата на събитието.

Припомняме, че Роженският събор бе възроден през лятото на 2015-а, след 9-годишно прекъсване. Тогава хиляди българи присъстваха на приказното място, а местата в хотелите в Смолянска област бяха изчерпани още през месец април.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай