Студенти творят изкуство от отпадъци

Студенти творят изкуство от отпадъци | StandartNews.com

Седмица на екологията в АУБ

Засаждане на цветя в университетския комплекс „Скаптопара", изработване на декоративни предмети от отпадъци и концерт, посветен на „Часът на Земята". Инициативите са по повод Седмица на екологията в Американския университет в Благоевград. Младежите от АУБ ще провокират хората да се замислят за влиянието, което оказваме върху околната среда и начините за опазването й, през тази седмица.

Седмицата на околната среда ще бъде открита с дискусия на тема „Нулеви отпадъци". В събитието ще участват представители от неправителствената организация „За земята", преподавателят по околна среда и биология в АУБ Уилям Кларк и студенти от университета. Всички желаещи ще могат да изрисуват собствени тениски във вторник вечер, а в сряда ще бъдат засадени цветя край студентските общежития. Младежи ще покажат в четвъртък как ненужните вещи могат да се превърнат в изкуство и да послужат за декорация. Петъчната вечер ще бъде посветена на спортни събития с цел да се популяризира активен начин на живот сред общността на АУБ. Седмицата завършва на 2 април с концерт, посветен на „Часът на земята", на който ще бъдат загасени светлините за 1 час. Музикалното събитие ще започне в 20,00 часа в университетския комплекс „Скаптопара".

Седмицата на екологията се провежда за осми път в Американския университет в България. Множество клубове и офиси от университета си сътрудничат и обединяват усилия, за да организират разнообразните дейности. Целта им е да повишат ангажираността на хората към опазване на околната среда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай